Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Kuřecí korma s rozinkami

Kuřecí korma s rozinkami
I když děti a koření jsou často dva neslučitelné světy, u nás doma je to jinak.

Mí kluci si rádi namáčejí prsty do krémového kari a s pocitem absolutní blaženosti je olizují.

 K jejich nejoblíbenějším jídlům patří kuřecí korma, která je nejjemnější z kořeněných exotických jídel. Kořeněnou chuť vyvažuje sladká jemná smetana a rozinky dodávají jídlu tu pravou dávku sladkého ovocného aroma.

Zkuste své potomky pohostit koktejlem chutí této jemné indické lahůdky. Aby bylo jídlo ještě zdravější, můžete přihodit i pár kousků zeleniny jako mražený hrášek, sladké brambory nebo cukinu, nebo nahradit smetanu nízkotučným jogurtem, abyste snížili energetickou hodnotu. Nabídněte tedy kormu dětem – pomůžete jim adaptovat jejich mlsné jazýčky na nové zajímavé chutě.


Porce: 4

Suroviny:

• 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, nakrájená na malé kousky

• ½ konzervy kokosového mléka

• 150 g nízkotučné smetany

• 150 g nízkotučného jogurtu

• ½ šálku kuřecího vývaru

• 2 hrsti směsi zeleniny (mrkev, hrášek, houby, apod.)

• 1 hrst opražených plátků mandlí

• ¼ šálku rozinek

• 4 oloupané stroužky česneku

• 1oloupaný čerstvý kořen zázvoru

• 1 střední cibule, nadrobno nasekaná

• 1 lžička čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného

• 45 g přepuštěného másla nebo ghí

• 1 kus celé skořice

• 1 lžička mletého kmínu

• 1 lžička mletého koriandru

• 2 zelené lusky kardamomu, rozloupnuté

• 4 celé hřebíčky

• 2 bobkové listy

• 2 lžíce vody

Postup:

• Dejte cibuli, zázvor a česnek do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu.

• Do velké pánve se silným dnem dejte velkou hrudku přepuštěného másla a rozehřejte při střední teplotě.

• Přidejte celé koření a přisypte mleté.

• Restujte za stálého míchání několik minut, potom přidejte připravenou pastu.

• Stále míchejte a restujte směs dalších asi 6-8 minut, dokud mírně nezhnědne.

• Přidejte kousky kuřecích prsou a zeleninu a restujte, dokud nebude maso rovnoměrně hnědé.

• Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.

• Zmírněte teplotu, přidejte rozinky a vařte 15 minut bez pokličky, dokud nezměkne maso a nezhoustne omáčka.

• Mezitím zašlehejte smetanu do jogurtu, aby vznikla hladká směs, a přidejte do masové směsi s kořením.

• Ohřívejte další 4 minuty, ale nevařte, aby se smetana nesrazila.

• Odstraňte celé kousky koření a zbytek přelijte do velké servírovací mísy.

• Posypte nasekaným koriandrem a opraženými mandlemi a podávejte teplé.

• Jako příloha se hodí dušená rýže nebo indický chléb. 

Dobrou chuť!

Marianna :)

 


ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.